Author Topic: <SOLVED> Tags not always appearing in dropdown or side menu  (Read 1418 times)

Marcusov

  • Freshman
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
<SOLVED> Tags not always appearing in dropdown or side menu
« on: December 15, 2015, 03:10:06 PM »
We've been using Feng for sometime now and I've noticed that we have both og_ table and fo_ tables. In looking into some issues with tags not showing up in the left side list we noticed this. Should both prefix names exist for tables or should they be merged to be under the new fo_ table naming convention?
« Last Edit: April 27, 2016, 02:30:49 PM by Marcusov »

natalia.martinez

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: fo_ vs og_ database table names, should both exist simultaneously?
« Reply #1 on: December 18, 2015, 03:23:53 PM »
Hello Marcusov,

Currently, the system only uses fo_tables. The go_tables remain on the base but are not used.

Could you tell me from which to which version you have upgraded?
Also, is this happening only with tags, or do you experience any other issue related to information loss?

Thanks

Marcusov

  • Freshman
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: fo_ vs og_ database table names, should both exist simultaneously?
« Reply #2 on: January 20, 2016, 09:28:34 PM »
We are using version 3.4
The issue is that when adding a tag to a task or document, you start typing the tag name, it doesn't appear in the list. Many do appear, but many do not.
If you go find a document that already has that missing tag, you can click the tag and it will filter by this tag, and it will temporarily appear in the side bar as well as in the drop down list when typed.

As you can see in the screen grabs I've attached, when typing zion or zions nothing comes up.
When looking at the side column, there aren't any tags that show up after the "Sal" tags.
And lastly, some documents show the tag as seen in the last image.

The tag exists but can't be added to documents. This is happening with dozens of tags not just the example.

Any ideas? Thanks!!

natalia.martinez

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: Tags not always appearing in dropdown or side menu
« Reply #3 on: March 08, 2016, 01:17:05 PM »
Hi Marcusov,

Sorry for my delayed answer!

Did this occur after an upgrade? If so, from which to which version?
Is this still happening on our latest release (3.4.0.17)?

Best regards,
Natalia 

Marcusov

  • Freshman
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
<SOLVED> Re: Tags not always appearing in dropdown or side menu
« Reply #4 on: April 27, 2016, 02:30:17 PM »
The issue persisted regardless of updates to 3.4.0.17 and then to version 3.4.2 - beta2
I found the issue. In the fo_members table (formerly the og_tags or fo_tags table) all of the tags that weren't appearing had a common value for the "archived_by_id" field. The broken tags had a value of "NULL" whereas all working tags had a value of "0"
Ran a query to correct only those tags (by object_type_id and the NULL field) setting it to 0 and now they all work and appear as expected.

For others reference the query to see these is:

SELECT * From fo_members where dimension_id =2 AND object_type_id = 2 AND archived_by_id IS NULL


Then to update those to a working value of "0" instead of NULL the Query used was:

Update fo_members
set archived_by_id = 0 WHERE dimension_id = 2 AND object_type_id = 2 AND archived_by_id IS NULL

The assumption is that this issue arose during an upgrade and the script didn't complete or properly handle the setting of values in the archived_by_id column. This is speculative as we don't know precisely when the issue occurred and we don't know which version moved data from og_tags to fo_members.

 

anything
anything